Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Lägg ut äggskivorna och tomaten i ett fraktalmönster som får dig att förstå att vi alla är en del av ett globalt medvetande, och att det varken finns någon början eller slut
Det var då jag förförsta gången blev intresserad av mat och matlagning. Jag lärde mig att göra den här fiffiga lösningen som jag alltid har tyckt väldigt mycket om
Läs mer här eller tipsa dina nära och kära. Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Den här ostkakan gör jag ofta dels för att den är så vansinnigt god och fräsch i smaken, men också för att jag kan äta den när som, alltså den passar både till frukost, lunch, mellanmål ellersom en lättare variant som kvällsmat
Det har jag sagt förr. Idag blev det en variant som inte fick koka så länge, därav lite vätska (eftersom det inte kommer hinna koka bort) då jag kom hem från skolan kl 15 och ska springa iväg till jobbet klockan 18. För 6 portioner köttfärssås behöver du. 20 g smör½ röd chili3 små gula lökar eller 1 stor600 g köttfärs1 solovitlök1 burk krossade tomater/hela tomater1 dl vatten2 msk tomatpuré2 msk köttfond2 tsk oregano2 krm vitpeppar½ tsk saltFinhacka chilin och smält smöret i en stor gryta. 3 små gula lökar eller 1 stor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.