Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrönoch gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Pensla med vatten eller yoghurt, och strö över linfrön, pumpafrön eller något annat strössel. Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också bli russinoch valnötter i bullarna
Till ochmed Dexter (som annars är ganska "vaktig" och stressad) tycker det är skönt här. Jag var sugen på något "brödigt" och det fick blir ett "Blåbär ochzucchinibröd",ett recept jag testat några gånger och som jag verkligen gillar
Blanda det kokta riset med kokos ochrussin. Servera med lite sallad. Om barnet inte är så bra på att tugga kan man finhacka russinoch skära kyckling, paprika och ananas i riktigt små bitar efter grillningen
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel ochlinfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Jättegod limpa med lågt gi-värde. Blanda ner yoghurten, rivna äpplet och honungen. Ett rör-ihop-bröd som blir väldigt saftigt med många nyttiga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.