Wallenbergare är fluffiga och lyxiga pannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. Rör ner mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar RÅRÖRDALINGON Rör de tinade lingonen och socker tills sockret lösts upp
Blanda lingon och socker och kropps dem med en ballongvisp. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Servera gärna med varma gröna ärtor och lite rårördalingon. Vilket som är originalet eller inte är kanske svårt att svara på men med hela ägg blir biffarna lite fluffigare med sufflékänsla
Köp gärna frysta lingon och rör ut med socker istället för den färdigblandade lingonsylten på burk. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
WALLENBERGARE. Rör ner mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. RÅRÖRDALINGON. WALLENBERGARE. Rör de tinade lingonen och socker tills sockret lösts upp
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Vi har funderat på att göra Wallenbergare ett tag så det passar väl toppen att först göra lite rårördalingon för att sedan fixa en middag senare i veckan
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.