Min Kokbok

Min Kokbok

  • 28 Recept
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Ingredienser Portioner. 4 smör att steka i 800 g nötkött (fransyska eller innanlår) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 lök 5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad (för 4 port) 1 msk sirap 1 1/2 tsk ättiksprit (12%) 1 lagerblad 5 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 3 1/2 dl vatten 3 msk vetemjöl + 3 msk vatten (för 4 port) 1 1/2 dl vispgrädde smör Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Raggmunk med fläsk och lingonsylt

Raggmunk med fläsk och lingonsylt

800 g potatis. 11 ägg. 11,5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 12 tsk salt. 150 g smör. 1500 g rimmat sidfläsk. 1lingonsylt
Inbakade fläskfiléknyten

Inbakade fläskfiléknyten

Gräddas i ugnen 10 minuter. Testade ett nytt recept jag fått av en arbetskamrat igår. Hade knapphändiga instruktioner så det fick gå på gehör
Västerbottenpaj med smörstekta kantareller

Västerbottenpaj med smörstekta kantareller

Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut degen i pajform eller dylikt, picka botten med gaffel och ställ in i 200 graders ugn ca 8 minuter. Färdiggrädda ca 30 minuter, eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg
Koka egna kräftor

Koka egna kräftor

Samma kväll som vi kom hem från Turkiet fiskade min dotter kräftor hos en kompis. Låt vattnet koka i 10 minuter. Låt kräftorna koka 5-10 minuter beroende på storlek
Krämig Biff Stroganoff

Krämig Biff Stroganoff

Godmorgon mina fina. Äntligen fick jag då min efterlängtade sovmorgon imorse. Jo, vi ska hem till min goda vän Maria på fika och bus
Biff Lindström i gräddsky

Biff Lindström i gräddsky

Nja, att påstå att jag är på topp skulle vara att ljuga, så det gör jag inte, men det går definitivt äntligen åt rätt håll för min del också nu
Ättiksgurka

Ättiksgurka

Idag har jag varit på torget och köpt gurkor och lagt in inför höst och vinter. Gott på en leverpastejmacka, till kåldolmar, köttbullar, pannbiff m
Stekt röding med löjromspotatis

Stekt röding med löjromspotatis

Låt den ånga av och dela i mindre bitar. Stek på svag värme cirka 8 minuter. Vänd och stek klart, 1-2 minuter
Kantarellsmör

Kantarellsmör

Ska definitivt vila min röst eftersom jag nästan inte har något kvar av den. För nu har det vänt, mina vänner
Lyxig räksallad med sweet chilidressing

Lyxig räksallad med sweet chilidressing

Lunchsallader tröttnar jag aldrig på. I veckorna blir de enkla, lighta och helt vegetariska varianter, men på helgen tycker jag att man kan lyxa till det
Öl- och colakokt nötstek

Öl- och colakokt nötstek

Jag har en heldag på jobbet att se fram emot, bokstavligen, så många timmar blir det och när jag väl kommer hem igen så sover mina små sen länge
Wallenbergare med rårörda lingon

Wallenbergare med rårörda lingon

10 minuter. Lite pyssel att göra, lättast är det om du har en food processor annars går det att röra men tänk då på att röra i lite i taget

Påskmeny 2015

Koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Stek i varmluftsugn i 175 grader i ca 45-50 minuter. Grädda i 175 grader i ca 40 min
Currytorsk

Currytorsk

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Lammfilé med sötsyrliga morötter och dillsky

Lammfilé med sötsyrliga morötter och dillsky

Tillsätt dillen och låt den dra i såsen i någon minut, sila bort den vid servering. Salta och peppra och fortsätt tillagningen på galler i ugn vid cirka 130° i 10 minuter. Låt lammfilén vila i 10 minuter innan den skivas. Tillsätt socker, ättika och vatten och pochera morötterna i 4 minuter