10 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter Total tid 20 Minuter Portioner: 4 Ingredienser WALLENBERGARE 600 gram kalvfärs 3 äggulor 1½ dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör till stekning POTATISMOS: 1 kg mjölig potatis 2 dl grädde 1 msk smör salt och vitpeppar RÅRÖRDA LINGON: 3 dl frysta eller färska lingon 1 dl socker 4 dl frysta gröna ärtor kokta Instruktioner WALLENBERGARE Rör ner en äggula i taget i färsen. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör i salt och peppar och forma smeten till 6 biffar Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Du kan även steka dem tills de fått lite färg på bägge sidor och laga dem klart i ugnen på 175° i ca 10 minuter POTATISMOS: Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar RÅRÖRDA LINGON Rör de tinade lingonen och socker tills sockret lösts upp. 3.5.3226
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårördalingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
Blanda lingonoch socker och kropps dem med en ballongvisp. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Köp gärna frysta lingonoch rör ut med socker istället för den färdigblandade lingonsylten på burk. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Så gott och killarna åt med god aptit av dem och det hemlagade potatismoset med jordärtskocka i. Köttfärs var frysen också full med så jag hade tänkt göra köttbullar, men kom på att jag kunde laga fusk Wallenbergare på nötfärs i stället för kalv
Servera Wallenbergarna med mos, ärtorochrårördalingon. När all färs är mixad och i en skål, vänd ner den sista grädden för hand tillsammans med kryddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.