Hemlagade Wallenbergare med rårörda lingon och smörfrästa ärtor
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 Minuter Tillagningstid 10 Minuter Total tid 20 Minuter Portioner: 4 Ingredienser WALLENBERGARE 600 gram kalvfärs 3 äggulor 1½ dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör till stekning POTATISMOS: 1 kg mjölig potatis 2 dl grädde 1 msk smör salt och vitpeppar RÅRÖRDA LINGON: 3 dl frysta eller färska lingon 1 dl socker 4 dl frysta gröna ärtor kokta Instruktioner WALLENBERGARE Rör ner en äggula i taget i färsen. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör i salt och peppar och forma smeten till 6 biffar Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida. Du kan även steka dem tills de fått lite färg på bägge sidor och laga dem klart i ugnen på 175° i ca 10 minuter POTATISMOS: Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen. Rör ner mjölk och grädde och smaka av med salt och peppar RÅRÖRDA LINGON Rör de tinade lingonen och socker tills sockret lösts upp. 3.5.3226

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.