Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade ochugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
Skala rotfrukternaoch skär i mindre bitar (alla utom purjolöken). Som västkustgubbe är jag löjligt förtjust i fisk och skaldjur, dock lagar jag det alldeles för sällan själv
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukteroch sås 125 grader Salta
Servera kycklingen med rotfrukteroch sås. Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem runt om i smör. Skala och skär palsternackor samt morötter i mindre bitar
Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakaderotfrukteroch lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
De ugnsbakade körsbärstomaterna kan jag verkligen rekommendera till både det ena och det andra. Kör filén på låg temperatur i ugnen så blir den extra saftig och mör
De ugnsbakade körsbärstomaterna kan jag verkligen rekommendera till både det ena och det andra. Kör filén på låg temperatur i ugnen så blir den extra saftig och mör
Serverade med de ugnsbakaderotfrukterna (potatis, palsternacka, paprika och rödlök) och såsen som jag gjorde av köttvätskan i plastpåsen som fick ett uppkok och redning med majzenastärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.