I en eller kanske till och med flera Facebooksgrupper så har detta recept dykt upp flera gånger och alla har sagt att det är så gott och rekommenderar det starkt
(Eller gör en vanlig bechamel med smör, mjöl, mjölk och samma kryddor). Lägg pastan i botten av en ugnsform, lägg över köttfärssåsen och avsluta med gräddblandningen
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med ris o sallad. Lägg kycklingfileerna i en ugnsform. 800-900 g kycklingfile. Häll över kycklingen o in i 25 min på 200 grader. 800-900 g kycklingfile
Glöm inte att komplettera måltiden med sallad så att portionerna inte blir för små. Lös upp den halva buljongtärningen i vatten (om fond, häll direkt) i en kastrull och blanda med ajvar relish, grädde pressad vitlök och paprikapulver
Varva squashplattorna medkycklingfärsen och keson. Det är gott, kan varieras på massor av olika sätt, billigt går utmärkt att förbereda, perfekt att frysa in hel eller i portionsförpackningar och kan till och med vara riktigt nyttig mat
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Har en hel del recept som kommer att dyka upp här men idag börjar vi med en supersmarrig kycklinggratäng som man faktiskt kan förbereda redan dagen innan och bara stoppa in i ugnen när magarna börjar kurra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.