En favorit är pannbiff med löksås. Hej alla rara,. En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Red av med grytan med maizena. Strimla lövbiffen, hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lövbiff, lök och vitlök i en gjutjärnsgryta tills det får lite färg
Bryn kyckling med lök och pressad vitlök på medelvärme. "Genialiteten ligger i enkelheten" lär någon ha sagt och därmed bidragit till den aldrig sinande källan av bevingade uttryck
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan
Jag hade bara bladspenat, vitlöksost och vanlig skinka runt om kycklingen men tror absolut att den blir godare om man använder vanlig färskost utan smak och någon ört så som basilika, salvia eller liknande istället
Bryn skivor av filén snabbt i en stekpanna med en klick margarin. Häll i grädden, mjölken och lite maizenaredning i stekpannan tillsammans med stekskyn
Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen. 15 färska vitlökar (strimlade). 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
Häll i champinjonerna och purjolöken och koka upp, smaka av med salt och peppar. Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.