Enkelt var det med. Har provat att göra vinbärsmarmelad för första gången. Riv limeskalet, pressa saften ur den och häll över vinbären tillsammans med vattnet
Smaksatte den med vaniljstång. Ser redan nu fram emot rostat bröd med marmelad, eller färska scones. Av mamma och pappas svarta vinbär har jag kokat marmelad
Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet. Men idag så delar jag med mig av ett recept på klassiska köttbullar
Min favorit har i många år varit färsk frukt i bitar eller bär, naturell yoghurt och lite linfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skiva smakrik hårdost
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaft mednejlikor hos Söta saker. Försök att se till att inte det vita skalet kommer med, för då blir saften hemskt besk och tråkig
Idag kommer Magazinet ut, med fler recept på vardagsmat från Vardag. Det firar vi med det sista receptet som är med i tidningen – julköttbullar med härlig smak av kanel, ingefära och kryddnejlika
Längst upp på önskelistan står nog vinbär och en påse med goda svenska äpplen. Vilket innebär att jag inte kan hjälpa till att länsa den och göra världens godaste vinbärsmarmelad/sylt, snyft
Svarta och röda vinbärsmarmeladmed sötverbenaKokade idag den här goda marmeladen. De röda bären har mycket pektin medan svart vinbärtsmarmelad brukar bli rinning
Inte nog med att det är trevligt, det är rackarns så gott också. Äppelklyftorna bidrog med syra och katrinplommonen ihop med portvinet gav rätten extra fyllighet och en behaglig sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.