Förra julen så hittade jag det är receptet på Apelsinsaftmednejlikor hos Söta saker. Försök att se till att inte det vita skalet kommer med, för då blir saften hemskt besk och tråkig
God blev den i alla fall och barnen fick vara med och hjälpa till vilket alltid är uppskattat. Vet inte riktigt varför det tog så lång tid innan jag kom på att jag kunde göra egen apelsinsaft genom att modifiera citronsaften
Men det blir så med ett hus som renoveras och en liten grabb som vill och får all uppmärksamhet. Men idag så delar jag med mig av ett recept på klassiska köttbullar
Min favorit har i många år varit färsk frukt i bitar eller bär, naturell yoghurt och lite linfrön på toppen, samt en smörgås (gärna med hembakat bröd som det här eller det här) med rökt skinka eller en skiva smakrik hårdost
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Idag kommer Magazinet ut, med fler recept på vardagsmat från Vardag. Det firar vi med det sista receptet som är med i tidningen – julköttbullar med härlig smak av kanel, ingefära och kryddnejlika
Inte nog med att det är trevligt, det är rackarns så gott också. Äppelklyftorna bidrog med syra och katrinplommonen ihop med portvinet gav rätten extra fyllighet och en behaglig sötma
Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med äggblandningen och garnera. Småkakor med citron, ingefära och nejlika, ca 3 plåtar. 5 cm tjock och ta ut kakor med fina mallar eller mått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.