När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
På med salt och sedan ett lager fläsk till. Det fasansfulla leendet som uppkom då jag stod hos “slaktarn” med min påse sidfläsk satt fortfarande som klistrat i det ansikte som tillhör denna kropp
Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsketoch skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
Bryn kött och svamp i smöret, krydda med salt, peppar och curry. Ska bli skönt med lite semester nu, december har varit minst sagt intensiv för min del
Hacka citrongräset i mycket små bitar och blanda med resterande ingredienser till marinaden. Detta smakrika och goda recept hittade jag i tidningen "Allt om mat" som jag prenumererar på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.