Viltsås. Bakad färs med viltsås, 4 portioner. Bakad färs med viltsås, 4 portioner. Måste tipsa om den här goda rätten som vi lagade i söndags, blev så gott
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Viltsåsen. Samefolkets dag den 6 februari firades över hela norden på många olika vis. Här i Norge och speciellt i Oslo firades den här dagen med en hel del måltidsrelaterade inslag
Älgköttsrulle fylld med källarlagrad seterostlök och soltorkade tomater, viltsås, apelsininkokt kål. 1 st röd lök i skivor3 st soltorkade tomater skurna i små tärningarSvartpepparApelsininkokta kålroten1 st mindre kålrot skuren i 1x1 cm stora tärningar2 dl apelsinsaft1 msk socker2 msk smörVattenPalsternackpuren8 st palsternackor1 msk smör½ dl tjock gräddeSalt och peppar1 tsk finskuren färsk timjanViltsåsen2 dl grönsaksfond1 dl viltfond½ l rödvin1 msk socker6 st krossade enbär4 st krossade Tallkottkärnor1 msk smör1
1,5 msk maizena 2 dl grädde 1 dl mjölk eller vatten 50 g messmör 3 msk viltfond 1,5 tsk soja 1 dl rött vin 1 msk gin (kan bytas mot konjak eller sherry) stekspad från filén, både från stekpannan och foliepaketet salt och vitpeppar Koka ihop alla
Viltsås. Angelia Archangelica kaffe – äkta kokkaffe kokat över öppen eld med ved av fjällbjörk och torkad och mald fjällkvanne iblandat i kaffekornen) 200-225 grader Viltsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.