1 i
minst 2-literskastrull. Rör i mjölet och späd med vatten och creme fraiche. Låt koka upp under ständig omrörning längs kastrullens botten. Sänk till svag värme, låt sjuda 5 minuter. (Så här långt kan såsen gärna lagas en dag i förväg. Täck och kyl, värm och smaksätt före servering.)
1 Smaksätt
såsen med fond, sylt och sky. Smaka och tillsätt mer fond, salt eller peppar efter behov. Rör försiktigt i lingonen när du
Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. Det är ju lugnt, tänkte jag och började genast fundera på om man skulle göra en god tårta med nötbotten eller en brownie med glass
Rulla varje degbit till långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-12min och skär sen längderna i lagom stora, sneda bitar medan kakorna är varma
Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Och med ett gott nybakat bröd blir det liksom pricken över i´et. Jag hittade ett bacon som jag blev lite nyfiken på från ”Brödernas” som är handgjort, äppelrökt och torrsaltat med smak av lönnsirap och honung
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Krydda med salt, svartpeppar, citronpeppar, paprikapulver och basilika. Få ur så mycket vatten ur tonfisken som möjligt och mosa tonfisken med gaffel tills bitarna blir så stora eller små du föredrar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.