Viltgryta med trattkantareller och lingon
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av viltkött t ex älg
  • 12 gula lökar
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 morötter
  • 12 msk Norrmejerier Smör
  • 12 lagerblad
  • 11 tsk enbär
  • 11 tärning köttbuljong
  • 12 dl vatten
  • 11/2 liter trattkantareller
  • 12 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 11 näve färska eller frysta lingon
  • 12 msk färsk repad timjanSkala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna slantar.Skär grytköttet i bitar. Bryn köttet i lite smör tills det får fin färg. Stek lök och vitlök i en tjockbottnad gryta i lite smör. Lägg i kött, lagerblad och enbär. Smula över buljongen och tillsätt vattnet. Låt puttra sakta under lock i ca 45 min eller tills köttet börjar bli mört. Stek svampen i lite smör tills vattnet dunstat och de fått fin färg.Lägg svamp och morötter i grytan och blanda ner créme fraiche. Låt puttra en liten stund. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt lingon och timjan . servera grytan med pressad potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.