Lägg allt i en skål och mixa med en stavmixereller matberedare, det går bra att värma det försiktigt i en kastrull under omrörning, strö pumpakärnor över vid servering
Ta en ny stekpanna, eller rengör den du använt till biffar. Koka upp och smaka avmed salt och peppar. Förbered sparrisen genom att lägga den i en gryta med vatten så att det knappt täcker sparrisen
Smaka av grytan med salt och vitpeppar samt eventuellt lite socker eller gelé. Red viltgrytanmed maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning
Anledningen till att jag och fler med mig mår bättre av gröt gjort av hela eller krossade gryn är jag inte helt säker på, men det har antagligen att göra med att stärkelsen är mer finfördelad när grynen blivit mer processade
Tillsätt grönsaker, kryddor samt kantareller. Häll i grädde och smaka avmed salt och peppar. Servera med gelé, gurka och potatismos smaksatt med kantarellfond och persilja
Vi köper oftast flis på Falkenbergs laxrökeri som består av aleflis med lite enbär i. Varför en stor skinka kan ta flera veckor, medan en tunga eller ett hjärta med tunna väggar, endast ett par tre dagar
Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. Häll i grädden och smaka avmed salt och peppar. Servera med gelé, gurka och potatismos smaksatt med kantarellfond och persilja
Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna. Häll i grädden och smaka avmed salt och peppar. Servera med gelé, gurka och potatismos smaksatt med kantarellfond och persilja
Den första rätten blev alltså en kebabtalltik, den andra rätten blev en mera traditionell stek som jag serverade med en god sås av den kryddiga köttsaften som bildades under tillagningen i vakumpåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.