1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Krydda medhavssalt och svartpeppar,. havssalt och svartpeppar. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Bryn det finputsade köttet i rikligt med smör i lagom het stekpanna. Ryggbiffav hjort. Servera med ugnsbakad potatis,trattkantarellsås och picklad rödlök
Den första rätten blev alltså en kebabtalltik, den andra rätten blev en mera traditionell stek som jag serverade med en god sås av den kryddiga köttsaften som bildades under tillagningen i vakumpåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.