Viltbiffar måste vara genomstekta. Viltbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör. Kolla så att viltbiffarna är genomstekta innan serveringen genom att skära lite i en av biffarna eller använd en termometer - de ska vara upp mot 70 grader i mitten
Jag gjorde hjortfärsbiffar för första gången idag. Inga konstigheter. Jag blandade 500 g färs, 1 finhackad stekt gul lök, ett ägg, salt, senap och peppar
Förra torsdagen höll jag höstens andra kurs i Svenska hösttapas. En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
Grillade viltbiffar med västerbottenost och timjan. Nu är det viltsäsong och vad passar väl bättre att inleda jaktsäsongen med grillade viltburgare smaksatta med västerbottenost och timjan
Som tur är så passar verkligen dagens middag in till detta höstväder, det känns verkligen helt rätt att njuta av viltbiffar med en massa goda tillbehör
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 min på varje sida
Skiva köttet i drygt cm-tjocka biffar. Smörj en ugnsfast form som rymmer köttet och sås (ca 6 dl). Lägg i köttskivorna i formen, blanda i en skål creme fraiche, soja, grädde och sambal
Blanda färsen med ägg, salt, peppar, enbär, timjan, gräddfil och lök. Forma till 8 små biffar. Stek dem i smör i en stor stekpanna 4-5 min på varje sida
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk. Kör det lätt tinade skavet till färs i en matberedare. Tillsätt blandfärs, äggulor, salt, peppar, senap och gelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.