Blanda all ingredienser i marinaden och häll den över den delade kycklingen i en ugnsfast form. Vänd kycklingarna med skinnet upp och bre på Sambal oelek på skinnet
I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambal oelek. Vi har varit ute i naturen hela helgenb men även hunnit med ett besök på Gekås där vi förberett oss för vintern med pulkor och snöskyfflar
Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambal oelek istället
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Viltbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör. Skala löken. Viltbiffar måste vara genomstekta. värmen så att de får steka klart utan att brännas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.