Viltbiffar
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram viltfärs som älgfärs
  • 11,5 dl grädde
  • 10,5 gul lök
  • 11 dl ströbröd
  • 11,5 tsk salt
  • 12 krm svart- eller vitpeppar
  • 12 msk smörMät upp ströbröd och grädde i en bunke. Rör om och låt stå att dra. Skala löken. Hacka den fint eller riv den. Lägg med ströbrödet. Tillsätt viltfärs, salt och peppar. Rör ihop till en jämn färs. Stek gärna ett smakprov och tillsätt ev. mer salt och peppar. Forma färsen till 8 eller 12 biffar samt lägg på en bricka. Värm en stekpanna och stek biffarna (ev. några i taget) i smör några minuter på varje sida på något över medelvärme. Sänk ev. värmen så att de får steka klart utan att brännas. Du kan också lägga över ett lock eller folie så steker de klart snabbare. Kolla så att viltbiffarna är genomstekta innan serveringen genom att skära lite i en av biffarna eller använd en termometer - de ska vara upp mot 70 grader i mitten. Viltbiffar måste vara genomstekta. Viltbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.