Vildsvinsragu med pappardelle
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vildsvinsfärs
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 gul lök, stor
  • 1 vitlök
  • 1 selleristjälkar
  • 1 morötter
  • 1 peperoncino, torkad och smulad eller 1 krm chiliflakes
  • 1 lagerblad
  • 1 salvia
  • 1 rosmarin
  • 1 enbär
  • 1 rött vin
  • 1 tomater, finkrossade, 400 g
  • 1 pappardelle
  • 1 parmesanost, finriven1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra.2. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5–10 minuter.3. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda längst ner i ugnen eller på mycket svag värme på spisenunder tättslutande lock cirka 2 timmar. Rör då och då. Ta upp lagerbladet, kryddkvistarna och enbären.4. Koka pastan enligt paketet. Blanda ner lite olivolja i den avrunna pastan och blanda sedan med ragun. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.