Paolos pasta bolognese
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk fettucini
  • 1300 g nötfärs
  • 175 g bacon (eller pancetta), strimlad
  • 11 gul lök, finhackad
  • 11 klyfta vitlök, pressad
  • 12 blekselleristjälkar, skivade
  • 12 morötter (små), skurna i små bitar
  • 1150 g tomatpuré
  • 12 dl rött vin
  • 1450 g krossade tomater
  • 12 tsk torkad oregano
  • 10,5 dl färska basilikablad
  • 10,5 dl olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 12 krm strösocker
  • 1 färskriven parmesanost
  • 1400 g färsk fettucini 300 g nötfärs 75 g bacon (eller pancetta), strimlad 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 2 blekselleristjälkar, skivade 2 morötter (små), skurna i små bitar 150 g tomatpuré 2 dl rött vin 450 g krossade tomater 2 tsk torkad oregano 0,5 dl färska basilikablad 0,5 dl olivolja salt svartpeppar 2 krm strösocker färskriven parmesanostHetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs bacon, lök, vitlök, blekselleri och morötter i pannan och lägg sedan över alltsammans i en kastrull. Stek köttfärsen i det kvarvarande fettet i samma panna. Smula samtidigt färsen med en gaffel. När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i kastrullen med grönsakerna och tillsätt först tomatpuré och sedan vin. Låt alltsammans puttra i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, basilika, salt, peppar och socker. Koka såsen under lock på svag värme i minst 40 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med lite vatten. Koka fettucinin “al dente” enligt anvisningen på förpackningen, och låt den rinna av i ett durkslag. Servera pastan rykande het, ös över köttsås och strö över lite parmesanost. Garnera gärna med lite färsk basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.