1 smaksättning:
vinbärsgelé, fransk senap, messmör (välj någon av dessa), salt, peppar
1
majsena (valfritt)
1 potatismos
eller pressad potatis
1 vinbärsgelé
eller rårörda lingon
1 valfria
grönsaker1. Blanda havregryn och mjölk, låt svälla 10 minuter.2. Blanda färs, peppar och salt tills färsen börjar bindas ihop. Tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. Låt gärna stå en stund i kylen.3. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma bollar, platta ut till pannbiffar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper.4, Provstek en liten biff, smaka av och korrigera kryddning och konsistens efter din smak. Tillsätt lite mer potatismjöl om biffarna inte håller ihop.5. Stek den skivade löken gyllene, lägg åt sidan på ett fat.6. Stek biffarna gyllene i smör i omgångar i samma stekpanna, lägg på fatet vid sidan.7. Efter sista stekningen slår du 1 dl vatten i pannan, låt bottensatsen lösas upp och häll i grädde.8. Koka upp och smaka av med gelé, senap, messmör, salt och peppar. Red av med majsena om du önskar tjockare sås. Lägg tillbaka biffarna och löken i såsen.9. Servera med vinbärsgelé och potatismos.TipsFör speciella tillfällen kan du blanda ner en bit ädelost i såsen – jättegott!
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Revbensspjäll med glaze. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Krydda med lite soja, fond, salt samt svartpeppar. Skär 1-2 lökar i skivor och stek i köttsaften med lite smör. 1Servera med kokt potatis och inlagd gurka
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök smör eller margarin till stekning ca 3/4 burk ansjovisfilé (à 125 g) 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs 1/2 tsk salt 1/2 tsk nymalen vitpeppar Sås 2 dl vatten eller vatten och vitt vin 1 dl mellangrädde 1 1/2 msk ansjovisspad 1 msk soja 1 lagerblad 4 kryddpepparkorn ca 3/4 msk majsstärkelse (Maizena) Till servering potatis eller bandpasta inlagd gurka Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.