Vilt

Vilt

Köttbullar älg

Köttbullar älg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Älgköttbullar 1 kg älgfärs 2 tsk salt 2 tsk svartpeppar , krossad 1 st vitlöksklyfta(or) , 1-2 st, efter smak 2,5 tsk lökpulver 3 tsk grillkrydda 2 dl ströbröd 2 st ägg 2 msk senap 2 dl grädde Gräddsås 5 dl grädde Köp receptet
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek. 4 port. Du behöver. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. morot 1 st

Mustig viltgryta

Ansa och skär köttet i 4x4 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök, Skala och tärna morot och selleri

Älggryta på Lennarts vis

Skär köttet i jämnstora bitar. Skala och skär rödlöken i mindre bitar. Bryn köttet väl i smör. Tillsätt lök och kryddor

Älggryta med kantareller

Älgkalv fungerar utmärkt, finare kött men inte lika tydlig viltsmak. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok – med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta

Bräserad älgstek med grönsaker

1 tärning mörk viltbuljong. 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta. Ta upp köttet

Hjortfärsbullar med grönkålspasta

Hjortfärsbullar med grönkålspasta. 4 portioner. Ingredienser. Hjortfärsbullar. ca 500 g färs av hjort. 1/2 dl ströbröd
Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i

Viltrulader i cidersås

Tillsätt cider, vatten och viltfond. 2 msk viltfond. Banka ut köttet så att skivorna blir tunna. Lägg på bacon och äppelklyftor
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Så jag köpte mig en härlig bit hjortinnanlår till helgens middag i Kött&Viltspecialisten in Malmö
Hjort är gjort

Hjort är gjort

När fina vänner kommer på besök åker de finare delarna från mister hjort fram. Jag som kommer från en jägarfamilj får ibland lite kött från mamma och pappa
Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt. Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt

En god gryta och en god fransyska

Vemdalen bjuder ständigt på vykortsvackra vyer. Vi ha premiärspelat ett spel som barnen fick som tidig julklapp