Älgkalv fungerar utmärkt, finare kött men inte lika tydlig viltsmak. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok – med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i
500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
När fina vänner kommer på besök åker de finare delarna från mister hjort fram. Jag som kommer från en jägarfamilj får ibland lite kött från mamma och pappa
2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt. Ca 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt