Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7-9 potatisar
  • 12 palsternackor
  • 13 morötter
  • 11 kålrot, liten
  • 10,5 kg riven ost
  • 1 svartpeppar
  • 1 salt
  • 11 tsk chilipulver
  • 13 dl trattkantareller
  • 10,5 l grädde
  • 1 smör
  • 11 kg benfri vildsvinskarré
  • 11 l rödvin
  • 17 torkade enbär
  • 12 krm torkad timjan
  • 11 rödlök
  • 12 msk köttfond
  • 11 msk rönnbärsgelé
  • 15 dl rött vin
  • 11 dl soya
  • 11,5 dl sweet chili sås
  • 10,5 msk peppar
  • 10,5 msk salt
  • 1 Potatis- och rotfruktsgratäng7-9 potatisar 2 palsternackor 3 morötter 1 kålrot, liten 0,5 kg riven ost svartpeppar salt 1 tsk chilipulver 3 dl trattkantareller 0,5 l grädde smör
  • 1 Vildsvin1 kg benfri vildsvinskarré
  • 1 Jonas rödvinsås1 l rödvin 7 torkade enbär 2 krm torkad timjan 1 rödlök 2 msk köttfond 1 msk rönnbärsgelé
  • 1 Marinad5 dl rött vin 1 dl soya 1,5 dl sweet chili sås 0,5 msk peppar 0,5 msk saltMarinad vildsvin
  • Marinera köttet i rödvin, soya, sweet chili sås, salt och peppar. Låt köttet marineras i kyl över natten, eller i minst 4 timmar. Potatis- och rotfruktsgratäng
  • Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv, eller skiva, rotfrukterna och potatisen. Stek kantarellerna i smör, så de får färg. 
Blanda allt med riven ost och kryddor. Lägg i gratängform. Tillsätt 0,5 l grädde & smör Sätt in i ugnen i ca 1 timme. Tillagning vildsvin
  • Grilla köttet i ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader. Jonas rödvinsås
  • Hacka och stek en rödlök. 
Häll 1 l rödvin i en kastrull. Tillsätt enbär, timjan, rödlök och köttfond. Koka ner till ca 50%. Sila av såsen. Tillsätt 2 dl grädde, en klick smör och smaka av. Tillsätt eventuellt en klick gelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.