Snabb vitkålsfavorit. Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang
Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chili fint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta. Strimla paprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta
Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna)
Dagens läxa. Soppmåndag. Koktid. 20-30 minDu behöver. En gul löken riven morot (som man vill bli av med, inte nödvändigt)2-3 dl röda linserEn burk krossade tomater2 klyftor av vitlökEn potatisKryddorBuljongtärningPurjölök Tillagning
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök 150 g rimmat sidfläsk 1/2 msk stött kryddpeppar 1 kg rå potatis 300 g kokt potatis 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt + salt till kokvattnet Till servering skirat smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5