Hjortstek med enbärssås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg hjortstek 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär , krossade Sås 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 tsk sojasås 1 odefinierad enbär , krossade 4 dl steksky , + buljong 1 msk Gin , kan uteslutas Köp receptet www.tasteline.com
Grillad vildsvinskarré 600 gram vildsvinskarré, 4-6 skivor. 14 msk rapsolja. 12 msk ketjap manis söt indonesisk soja. 11 krm svartpeppar receptfavoriter.se
Grillad vildsvinskarré med äpplesås ca 1 kg vildsvinskarré, i skivor 10-12 små snackspaprikor 1 romansallad olivolja havssalt svartpeppar 1 citron, saft www.koket.se
Vildsvinskarré med potatis och rotfruktsgratäng 7-9 potatisar. 12 palsternackor. 13 morötter. 11 kålrot, liten. 10,5 kg riven ost. 1svartpeppar. 1salt www.koket.se
Hjortfilé med hasselbackspotatis och Peters sås Hjortfilé600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 1 msk smör. Hasselback8 potatisar (medelstora av fast sort) 2 tsk salt 25 g smör ströbröd www.koket.se
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller 1. Dovhjort. Tina dovhjorten i rumstemperatur eller i kyl. Torka köttet väl med hushållspapper. Sätt ugnen på 125 grader MatHem
Hjortstek med timjan ca 1. 5 kg hjortstek 0. 5 msk timjan 1 msk olja 2 msk honung 0. 5 tsk salt 1 krm svartpeppar www.recepten.se
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås 600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör. Svampduchesse750 g mandelpotatis 300 g trattkantareller 2 msk smör 1,5 dl grädde 2 äggula salt peppar www.koket.se
Viltstek på dovhjort med potatiskaka och haricots verts1Viltstek1-1,5 kg dovhjort 2 msk smör 2 dl buljong (1 tärning + vatten) 10 kryddpepparkorn 5 lagerblad 5 krossade enbär 2 dl ljus sirap www.koket.se
Dovhjortsbiffar med timjansmör 4 1 gul lök 3 msk smör 600 g viltfärs av hjort 1 ägg 2 tsk mejram 1 tsk salt 1 krm peppar 2 dl vispgrädde Timjansmör 100 g rumsvarmt smör 1 msk olivolja 1 msk finhackad färsk timjan 1 liten vitlöksklyfta 1 krm salt Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Hjortfilé med gräddsås och hasselbackspotatisviltfond på flaska alt. 2 dl egenkokt viltfond. Hasselbackspotatis. 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom Svt
Viltfärsbiff med lingonsås Gör så här Blanda färs, salt, peppar, enbär, lök och ev lite vatten. Forma till biffar www.arla.se
Hjortbiffar med dragonsås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram hjortfärs 1,5 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk dragon 1 msk smör 3 st äggula(or) Sås 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1 tsk senap , fransk 1 tsk dragon 3 dl sky , + köttbuljong Köp receptet www.tasteline.com
Lågtempererad rostbiff med tomater Gör så här. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form Arla
Hjortfärsbiffar med kantarellsås och rårörda lingon 10,25 dl viltfond. 1Hjortfärsbiffar6-8 msk ströbröd 0,25 dl kalvfond 0,25 dl viltfond 1,5 dl vispgrädde 1 msk soja japansk 1 msk konjak 2 ägg 750 g hjortfärs 2 msk gul lök, riven 1 krm svartpeppar salt 50 g smör, till stekning www.koket.se