150 g
mörk choklad, grovhackad (minst 70 % men helst 100 % kakao)
1 Smörstekta
kantareller eller annan svamp
1 Potatispuré,
ris eller pasta
11 kg
vildsvinskött av framdel, tex bog 1,5 tsk salt 0,5 tsk peppar, nymald 2 msk Smör eller rapsolja 1 st gul lök, hackad 2 st morötter, skivade 1 st selleristjälk, skivad 1 st purjolök, endast det vita, skivad 1 msk tomatpuré 1 l vatten 4 msk koncentrerad viltfond 0,5 tsk salt 1 krm peppar, nymald 2 msk Maizena majsstärkelse 2 tsk snabbkaffepulver 50 g mörk choklad, grovhackad (minst 70 % men helst 100 % kakao)
1 Serveras
gärna med Smörstekta kantareller eller annan svamp Potatispuré, ris eller pastaSätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i tärningar. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör eller olja i omgångar i en stekgryta. Ta upp köttet efterhand. Bryn lök, morötter, selleri och purjolök i samma gryta som köttet. Tillsätt tomatpurén mot slutet och rör om ordentligt. Låt den fräsa med. Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll på vatten och fond, koka upp och skumma. Lägg på lock och ställ grytan på galler på nedersta falsen i ugnen. Låt stå i 1-1.5 timme tills köttet är mört. Ta upp köttet och sila ner buljongen i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Rör ut maizena majsstärkelse i lite kallt vatten. Vispa ner blandningen i grytan och låt såsen koka upp. Lägg tillbaka köttet i såsen och smaka av med kaffepulver och choklad. Koka upp såsen hastigt ytterligare en gång. Servera gärna grytan toppad med smörstekta kantareller eller annan svamp. Potatispuré, ris eller pasta passar bra till.
Ringla på lite olja, rosmarin och två vitlöksklyftor (skalade och tilltryckta med kniv). Ställ in tomaterna i ugnen tillsammans med potatisen tills de mjuknat
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörk choklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Vi avslutade helgen och semestern med. Riklig chokladsmakoch den lilla touchen av Baileys (jag vet att likör innehåller mycket socker, men mängden är så försvinnande liten i det stora hela) och kaffebönorna gör den här chokladkakan till en riktig höjdare
Finhacka chokladenoch blanda ner den i mjölblandningen. Den är iaf definitivt den saftigaste, och måhända inte alltför nyttig, och trots att denhåller i evigheter i kylskåpet så varar den oftast inte särskilt länge
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffe ochchoklad
Sen har den en kaffe- och likör-gräddtopping som helt enkelt är gudomlig. Det är en nötbotten med massa ägg i, så det blir fluffigt och knaprigt på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.