Lammstek Provençale
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg lammstek med ben
  • 1 salt och malen vitpeppar
  • 12 tsk rosmarin
  • 14 vitlöksklyftor
  • 1 smör
  • 1 vatten och/ eller vitt vin
  • 11 normalstor zucchini
  • 11 normalstor aubergine
  • 14 fasta tomater
  • 1 salt, svartpeppar
  • 10,5 dl olivolja
  • 10,5 dl smulat vitt bröd
  • 10,5 dl finhackad persilja
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 kg lammstek med ben salt och malen vitpeppar 2 tsk rosmarin 4 vitlöksklyftor smör vatten och/ eller vitt vin
  • 1 Gratäng:1 normalstor zucchini 1 normalstor aubergine 4 fasta tomater salt, svartpeppar 0,5 dl olivolja 0,5 dl smulat vitt bröd 0,5 dl finhackad persilja 1 vitlöksklyftaSätt ugnen på 175°. Skala och dela vitlöksklyftorna på längden. Putsa steken, gör hål med vass kniv och stick in vitlöken. Gnid in steken med kryddorna. Sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna. Klicka på smör, häll i 2 dl vatten och stek den i 1 1/2-2 timmar. Ta steken ur ugnen och låt den vila i folie. Vispa ur långpannan med vatten och/eller vitt vin, sila ner skyn i kastrull. Höj ugnsvärmen till 200°. Skär zucchini, aubergine och tomat i tunna skivor och lägg dem omlott i oljad gratängform. Krydda med salt och peppar och droppa över olivolja. Grädda i 10 minuter. Kör bröd, persilja och pressad vitlök i matberedare. Strö allt över grönsakerna och droppa på lite mer olja. Gratinera ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen fått fin färg. Skiva steken och servera med gratängen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.