Vilt

Vilt

  • 43 Recept
Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

6 dl viltfond. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Det smakar lite vilt kan man säga och passar nu vid den här tiden på året. Nu börjar det bli höst och vi fortsätter med recept på kantareller, idag fick det bli lite renskav som ingrediens i grytan

Reninnanlår med svartvinbärssky

Putsa köttbiten och torka ytan med kökspapper. Man kan välja 2 bitar om cirka 1 kilo vardera. Hetta upp smör och olja i en panna tills smöret får gyllene färg
Stekt reninnerfilé med sherrysås

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Putsa filéerna och salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i en stekpanna med brynt smör. Lägg över i en ugnsfast form och stick in en köttermometer
Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl. Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom
Balsamicoglaserad rådjursstek

Balsamicoglaserad rådjursstek

Oj vad veckan går fort. Snart är det helg igen och det ska bli underbart med lite sömn. Jag har sovit alldeles för få timmar hela den här veckan, inte bra för mig som behöver mycket sömn
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Däremot äter vi gärna vilt och även det som växer i skog och mark. 2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå. 2 tsk viltkrydda av valfritt slag - min innehöll rosmarin, rönnbär, lagerblad, svamp, lök, persilja och peppar och kommer från Hemmagastronomi i Luleå
Rådjurssadel med potatisgratäng

Rådjurssadel med potatisgratäng

Rådjur. Värm ugnen till 175 grader. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Salta och peppra rikligt
Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsbröst med tillbehör

Stek vildgåsbrösten i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Smula över buljongtärning och tillsätt vattnet

Honungsglaserad vildsvinsstek

1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter. 2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Rådjursstek i ugn

Rådjursstek i ugn

1,2 kg rådjursstek. 11,5 meter bomullssnöre. 11 msk smör. 11 tsk chiliflakes. 13 msk hackad persilja. 11 tsk salt

Pappardelle med vildsvinsragu

Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5-10 minuter