Ingredienser Portioner. 6 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar 250 g färsk steklök 2 msk olivolja 2 pkt krossad tomat (à 500 g) 2 msk konc köttfond och vinfond 2 lagerblad 2 morötter salt nymalen svartpeppar 3 msk bladpersilja till dekoration Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé 2 morötter 1 purjolök 1 msk smör 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1/2 tsk krossad kryddpeppar 2 smulade lagerblad 1 tsk kinesisk soja 1/2 msk vetemjöl ev salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro. Det är minsann ett hektiskt liv att vara 2-barnsmamma, jobba fulltid, träna, blogga och inte minst att planera bröllop
Välkommen höst, välkommen skördetid, välkommen gryttid. -). Höst och skördetid är absolut bästa tiden för grytor, äkta slow cooking för att få ut mesta möjliga smak
Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna)
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 300 g vitkål 600 g falukorv 1 msk olja 4 lagerblad 2 köttbuljongtärningar eller fond (2 tärningar motsvarar 3 msk fond) 1 flaska lättöl (à 33 cl) 2 röda äpplen salt och peppar senap till servering Lägg till i inköpslistan