Hawaiikassler med ananas
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 11 burk ananasringar i juice
  • 12 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 11 1/2 dl ananasjuice från burken
  • 12 tsk kycklingfond
  • 11 1/2 dl grädde
  • 11 dl mjölk, 3 %
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl gratängost
  • 1 persilja
  • 1 kokt ris blandat med gröna ärterPutsa kasslern och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Öppna ananasburken och häll av juicen i ett mått. Smörj en ugnsfast form och lägg kasslerskivor med ananasringar, lite omlott i formen.
  • 1 Sätt ugnen på grill, 225 grader.
  • 1 Sås: Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med ananasjuice, kycklingfond, grädde och mjölk och koka under omrörning i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner nästan all ost.
  • 1 Häll såsen över kasslern. Strö över resterande ost. Skär de två ananas- ringar som är kvar i bitar och lägg i formen. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • 1 Servera med kokt ris blandat med gröna ärter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.