Finns det något mer fantasilöst än vitkål medlite färs. Jag bara ÄLSKAR kål. Kåldolmar är en riktig klassiker (och som alla riktiga svenska traditioner, importerade från ett annat land
Maki med gurka, avokado, morot, salladslök och tångrom. Nigiri med avokado, chili, lime och koriander. Nigiri med konfiterad äggula, smetana, tångrom och rödlök
I kombo med dill och färskpotatis har vi ett trevligt tillbehör som kanske för tankarna till varmrökt fisk, men det var en höjdare till salt, lufttorkad skinka också
Jag fick en kokbok medvegetariska recept (Bonniers) av vår dotter i julklapp. Igår testade jag ett pastarecept med kronärtsskocka, chili och vitlök bl a
Ställ fram grytan på bordet och servera med kokt potatis och sallad. Rödkålsfläsk – gör så här. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
Savoykålen är som ett smycke i sig med de vackra bladen. De vegetariska dolmarna var gjorda på savoykål och det är lite oklart vad fyllningen exakt bestod av
Mät upp vatten till hälften i en stor kastrull och salta lite. Stick en stor grillgaffel i stocken på vitkålshuvudet, lägg det i kokande vatten och skär runt med en kniv så att blad för blad lossnar
Nä, för hur i allsin dar springer man oskumpigt med en låda jordgubbar. Jag tog ett alldeles vanligt och mycket gott sconesrecept och tillsatte baralite riven morot i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.