I vilket fall fräste jag ihop en jättegod och fräsch nudelwok med fläskfilé, paprika, purjolök och morot, med en aning indonesisk touch (mest beroende på sojan Ketjap Manis)
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Skiva det rimmade fläsket och stek i het panna. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Värm en stekpanna på spisen (medelvärme) och släng ner en smörklick eller lite vegetabilisk olja
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.