Finns det något mer fantasilöst än vitkål med lite färs. Kåldolmar är en riktig klassiker (och som alla riktiga svenska traditioner, importerade från ett annat land
Savoykålen är som ett smycke i sig med de vackra bladen. De vegetariska dolmarna var gjorda på savoykål och det är lite oklart vad fyllningen exakt bestod av
Till middag så gjorde jag ett par veganska Kåldolmarmed egen gräddsås (eventuellt egna rårörda lingon också) till mor och mig efter jag kommit hem från skolan och snabb handlat lite
Vegetariskakåldolmarmed sojafärs. Detta recept på supergoda vegetariskakåldolmar kommer ursprungligen från en ekologisk och vegetarisk restaurang i Malmö som heter Restaurang
Vegetariska biffar. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Smula sönder fetaosten med en slev och klipp ner soltorkade tomater. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölken, lite i taget. Smaka av med salt, peppar ch muskot. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.