Receptet hittade jag i Toveskök, som har en massa fina vegetariska recept på sin blogg. Skölj av paprikan, kärna ur och skär den i strimlorStek champinjonerna med löken och paprikan i oljan i ca 8 - 10 minuter. ugnen och grädda i 225 grader i ca 20 - 25 minuter
Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Sänk sedan värmen under grytan så att den bara småkokar. ca 4 - 5 portioner. 2 ½ - 3 dl vatten. Färska champinjoner steks direkt med löken i oljan i stekpannan i ca 4 - 5 minuter. Tillsätt paprikan och låt allt steka i 5 - 6 minuter, tills grönsakerna fått lite färg. Ha i vitlöken och tomatpurén och låt allt steka i ytterligare 1 - 2 min under omrörning. Låt det puttra på svag värme, under lock, i ca 40 -50 minuter, eller tills linserna är så mjuka som du vill ha dem. ca 4 - 5 portioner 2 dl torra gröna linser. 2 ½ - 3 dl vatten
Just det, det blev riktigt gott också 🙂 Precis som en vanlig ”svenne-chili con carne” så kan det vara bra med något gott tillbehör till som ris eller bröd, kanske en sallad
Sås. Låt yoghurten rinna av (ju längre ju godare). Hacka/pressa i vitlöken, hacka örterna och chilin. Blanda runt i yoghurten, drissla på lite olivolja
Toast bread crumbs for 4-5 minutes, keeping an eye on them to prevent them from burning. Return nuggets to the baking sheet and bake in the oven for 16-20 minutes, turning the nuggets halfway through
TwitterFacebookSkriv utE-postGoogleLinkedInFlerStumbleUponGillaGilla Laddar. Getosten gifter sig perfekt med pumpan och den mustiga färsröran – jag valde att skiva lite extra och lägga över på slutet bara för att det är så gott…
Ca 3-4 minuter. Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.