Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker
Att göra egen äggfri majonäs är otroligt enkelt och snabbt, du är klar på två minuter. Använd spadet ifrån en burk kikärtor, du kan självklart göra på samma snabba sätt om du vill byta ut spadet mot ett helt ägg
Jag vet att jag skrivit om det här tidigare, men det skadar inte att tipsa om detta igen. När dina bananer börjar bli lite fula och du vet att du inte kommer hinna äta upp hela klasen – skiva upp dom och frys in dom
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 squash, i mindre bitar1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)1 burk/pkt krossade tomater1 msk hummerfond1 msk honungsalt & svartpeppar200 g cocktailtomater200 g musslor200 g kräftstjärtar200 g räkor1 burk blandade bönor1 näve inlagda vitlöksklyftorstrimlad färsk bailikaFräs lök och vitlök i lite olja
Då passar detta recept perfekt eftersom man har en god soppa framför sig på max 20 minuter. Vissa dagar har man knappt tid att laga lunch eller en lättare middag
200g hallon. 200g hallon. Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills bröden fått färg och knaprig yta. Dessa små frallor är världens bästa grej när man som jag älskar nybakt bröd men får ont i magen av för mycket vetemjöl eller kanske tycker att det är alldeles för tidskrävande att baka
40 minuter / 4-6 portioner / 200°c. Låt det puttra i ca 15-20 minuter och sätt ugnen på 200 grader. Lasagne ligger på min topplista över de godaste maträtterna
De kommer nu ut med ett helt gäng nya produkter, både nya uppdaterade veganska grönsaksfonder, men också olika sorters måltidslösningar som underlättar i vardagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.