Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 minpå225 grader. 125 g soltorkade tomater. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 minpå225 grader. 125 g soltorkade tomater
De här baguetterna är verkligen goda och ovanligt bra för att vara glutenfria. Degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund, ca 5 minuter. Låt den jäsa i bunken direkt efter att den blandats, ca 30 minuter. Häll ut lite rismjöl på bakbordet och dela degen i 6 delar. Rulla varje del så att de blir 20–25 cm långa. Låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Sätt ugnen på250° och ställ in en plåt så att den blir varm. Lägg över baguetterna på den heta plåten och grädda dem 20–30 minuter. ca 5 minuter L. ca 30 minuter. 25 cm långa
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Veganska och glutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Det här är min variant på den trendiga och supertrevliga Noodle Bowl. Jag gör min glutenfri och vegansk denna gång, men som med mycket annat är det bara fantasin som sätter gränserna
Inlägget Veganska och Glutenfriafrallor dök först upp på Annika Larsen. Idag gjorde jag minaBovetefrallor, dom är glutenfria, nötfria och vegan så dom passar dom flesta
Använd tandpetare för mindre kladd. (blötlägg 10 min om dadlarna är torra). 11,5 dl glutenfria havregryn. 1Klicka ut degen på bakplåtspapper och platta ut till en rektangel. 1Ställ i frysen i 10–15 minuter. 1Lägg på bakplåtspapper och toppa. 1När chokladen har stelnat, slå in barsen i aluminiumfolie och förvara i kyl eller frys, så är du alltid redo för ett snabbt och energiladdat mellis
Här bjuder jag er på lasagne på mitt sätt. Här är recept på Lasagne på mitt sätt. ca 450 g färsk ost gjord på getmjölk (jag köpte den på Lidl). Låt svälla i 10 minuter. Grädda lasagneplattor, en i taget i ugnen, 150 grader, ca 9-10 minuter. Låt den puttra ca 30-40 minuter. Tillaga i ugnen, 200 grader ca 20 minuter. ca 450 g färsk ost gjord på getmjölk (jag köpte den på Lidl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.