Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda i stekpanna på mediumvärme
Skär den på mitten längs med och kärna ur den genom att dra en tesked längs kärnraden. 5 dl gräddfil. Så här gör du 30 minuter Skala och koka potatisen i ca 20 minuter
I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck knogarna nästan igenom degen på flera ställen. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. 50 g jäst. 150 g fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.