Vegansk dolma
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 portioner dolma
  • 8 dl ris (jasmin- eller basmatiris)
  • 4 salladslökar 7 vitlöksklyftor 1 stor knippe persilja ( ca 8 dl när den hackas)
  • 1 knippe färsk mynta (3 dl när den hackas) eller 3 msk torkad mynta
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 tsk citronsyra (läs tips nedan)
  • 3/4 dl olja (jag blandar lika delar raps- och olivolja)
  • Salt & peppar
  •  
  • Välj en tillsättning i fyllningen (läs tips nedan)
  • Allt som du gröper ur från grönsakerna spar du, finhackar och blandar i fyllningen
  • 1,5 dl röda linser (om du använder linser i fyllningen får du minska mängden ris till 6 dl istället för 8 dl)
  • 1 liten aubergine
  •  
  • Kryddor
  • 2,5 tsk sjukryddor- recept finns HÄR! om du vill göra egen mix
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2,5 tsk salt
  •  
  • Tomatsås
  • 5-7 dl hett vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • 1,5 tsk salt
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk socker
  • Förslag på grönsaker som kan fyllas, ca 2 kg grönsaker fyllde jag (mixa fritt efter smak)
  • Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.