Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar. Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå
vinbladsdolmarna tätt i ett fint mönster i kastrullen. dolmar. Täck dolmar och tomater med ett lock av. Koka bladen ca 2-3 minuter tills färgen ändras till att bli lite. 6-8 st
-. -. -. I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Dolma är en trevlig rätt, man kan äta den kall eller varm, som tillbehör eller som en hel måltid. Smaken skiljer också bland dolma, sura, välkryddade eller milda smaker av t ex örter
Jag lagade maten i min tryckkokare från Tefal med klick-system. Jag har verkligen längtat efter dolma. Det blev jättegott med de olika örterna i dolman
14-15 paprika dolma (turkiska). Ungefär 2-3 dl varmt vatten. Låt steka i ytterligare 3-4 minuter. 40-45 minuter eller tills paprikan och riset är klara. 40-45 minuter Klara att servera. 14-15 paprika d. 2-3 dl varmt vatten
Dolmar är en av mina favorit maträtter, jag brukar laga dolmar en gång i månaden. Vart dolmar har sitt ursprung vet jag inte riktigt men alla i Mellanöstern gör dolmar på olika sätt
Sannerligen är det inte en lyx att få göra sina egna dolmar. Packa dolmarna tätt i en kastrull så att de låser varandra och inte rullas upp under kokningen
Packa dolmarna tätt i en kastrull så att de låser varandra och inte rullas upp under kokningen. Tips, dolmarna är godast om de fått svalna och mumsat till sig i kylskåpet en eller ett par dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.