4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det bryntasmöret och klicka över dragonkrämen
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstektlax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och smörjmedsmör, lägg på laxenmed skinnsidan ner. Så går bjöd vi till med en laxmiddag, före det lite tilltugg med Parmalindade grissini, bruchetta med gräddädel o melon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.