Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 900 g färskpotatis 4 ägg 1 rödlök 600 g varmrökt lax eller makrill 75 g Arla® Svenskt Smör 3 dl Arla® gräddfil ½ kruka färsk gräslök, hackad ½ kruka färsk dill, hackad
Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisenoch hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Koka potatis. Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. Vid servering använd inte bottenslasket på det bryntasmöret
Skeda över bryntsmöroch toppa med en dillkvist. Om du har torskrygg med skinn lägger du ner torsken med skinnsidan ner och öser sedan ovansidan medsmör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.