Ugnsbakad lax med plommon, fetaost och brynt smör
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st laxfilébitar à 120-130 g
  • 10,5 st blomkålshuvud,små buketter
  • 18 st Halverade plommon
  • 1200 g smulad fetaost
  • 11 tsk torkad rosmarin
  • 1 salt och vitpeppar efter smak
  • 1 Olivolja till formen
  • 150 g smörSätt ugnen på 175 grader. Koka potatis. Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. Salta och peppra efter smak. In i ugnen cirka 20-25 minuter. När det är 10 minuter kvar smular du över fetaosten och in i ugnen igen.
  • 1 Hetta upp en panna och i med smöret. Smöret ska bubbla. När det blir ljusbrunt/kolaaktigt och luktar kola är det klart! Vid servering använd inte bottenslasket på det brynta smöret!
  • 1 Lägg upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik. Ringla över lite brynt smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.