150 g
smörSätt ugnen på 175 grader. Koka potatis. Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. Salta och peppra efter smak. In i ugnen cirka 20-25 minuter. När det är 10 minuter kvar smular du över fetaosten och in i ugnen igen.
1 Hetta
upp en panna och i med smöret. Smöret ska bubbla. När det blir ljusbrunt/kolaaktigt och luktar kola är det klart! Vid servering använd inte bottenslasket på det brynta smöret!
1 Lägg
upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik. Ringla över lite brynt smör.
Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg på laxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det bryntasmöretoch klicka över dragonkrämen
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Du hör ju själv, knäckigt bryntsmör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Servera på varma tallrikar med rotfruktsstavar och rucolasallad, bryntsmöroch nyriven pepparrot. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstektlax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.