6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dra ut ett stort ark aluminiumfolie och lägg pålaxenmed skinnsidan ner. Servera med en passande god sås, smörslungade färskpotatisar och en sallad på sommarens färska grönsaker
Låt svalna och tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. Bryn smöret på spisen, när smöret har skiftat färg till gyllenbrunt och du känner en nötaktig doft som påminner om kola är smöret klart
Smula fetaosten och fördela den pålaxfiléerna. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
citron, salt, peppar, olja. Pensla en ugnsform med lite olja på botten och lägg pålaxen. Lägg upp laxen då den är klar på ett snyggt fat, fördela sparrisknopparna över, häll på det brynta smöret och klicka över dragonkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.