Varmrätt till nyår - Hälleflundra med broccoli och smörsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 650 g hälleflundrafile utan skinn
  • 11 l vatten
  • 11 dl salt
  • 10,5 dl matolja
  • 13 bananscharlottenlökar
  • 11 vitlöksklyfta
  • 15 vitpepparkorn
  • 12 dl vitt vin
  • 10,5 dl vitvinsvinäger
  • 10,5 dl grädde
  • 11 kruka gräslök
  • 1300 g smör
  • 150 g löjrom
  • 12 broccolistånd
  • 1200 g smör
  • 11 dl creme fraiche
  • 11 citron
  • 1 Hälleflundra650 g hälleflundrafile utan skinn 1 l vatten 1 dl salt 0,5 dl matolja
  • 1 Smörsås3 bananscharlottenlökar 1 vitlöksklyfta 5 vitpepparkorn 0,5 dl matolja 2 dl vitt vin 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 dl grädde 1 kruka gräslök 300 g smör 50 g löjrom
  • 1 Variation på broccoli2 broccolistånd 200 g smör 1 dl creme fraiche 1 citronHälleflundra
  • Skala och hacka bananaschalottenlök och vitlök, svetta löken i en kastull med lite matolja och vitpeppar. Slå på vin, vinäger och och vitpepparkorn, låt vätskan koka tills ca hälften återstår. Sila bort löken och slå på grädden. Tärna smöret och värm såsgrunden. Montera ner smöret lite i taget under konstant omrörning tills såsen tjocknat. Smaka av med salt, avsluta såsen vid servering med nyskuren gräslök och löjrom. Broccoli

  • Servera krämen i botten, på med fisken och garnera med restarande broccoli. Avsluta med sås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.