Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite. Passar utmärkt även som frukost, men då kanske man byter ut klicken glass mot yoghurt,
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Fibrerna som är kvar i silen kan man ta vara på olika sätt, man kan ha dem i en bröddeg för vackrare färg och mer fiber- och näringsrikt bröd eller i en sås, t
Tillsätt därefter oliverna och ställ åt sidan. citron, till servering. Lägg i spenatblandningen, salta, peppra och droppa citronsaft på fiskens båda sidor och lägg den sedan i formen
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran
Ett gäng fläskkotletter tror jag skulle funka att bräsera på samma sätt, efter att de har brynts till fin färg först - och så skulle de nog behöva lite mer tid än fläskfilén för att bli riktigt saftiga och möra
Det finns säkert en hel del skrivet om raw food och hur man bäst tillreder den råa maten om man nu skulle vilja genomföra en livsstils-förändringoch rensa ur både kropp och sinne
Jag har själv serverat smørrebrød tillpåskaftonslunch de senaste fem-sex åren. Att jag ändå beslutde mig för att rosta tärnade rotfrukter till en krämig liten påsksallad, det kom sig av att jag använde mig vt de inte självklara rotfrukterna persiljerot och gulbeta
-) Tar hellre tillbehören. Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.