Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Det händer då och då att jag åker till Stockholm över en dag, det är så lätt och billigt att åka härifrån, men den här gången stannande vi kvar och bodde på hotell
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Sen blev det grillat både till förrätt och varmrätt. Förrätt grillad guacamoletortilla. Idag har det varit en underbar dag och jag har varit ledig, först är det sedvanliga handlandet sen blir det mys hemma
Stek dem med köttsidan ner i en rejäl klick smör tills den fått lite färg och yta. Skall kanske någon gång lära mig att ha efterrätter också, men är inte så förtjust i det… möjligtvis en liten kaka till kaffet
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor och dumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - och därmed var påsken inledd
T. o. r. s. d. a. g. 1. 2. f. e. b. u. i. 0. 5. N. k. m. v. t. l. n. h. ä. å. ö. c. p. V. 6. /. x. j. S. y. O. D. 9. -. ,. A. H. ”. F. é. R. (. ). B. L. G. 4. 8. 7. 3. P. ~. &. E. w. K. r T. å r. d l
En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Och gult, det måste vara något gult i maten tycker jag såsom tex ägg och gulbetor som jag har i receptet nedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.