Strimla vitkålen och löken, bryn sedan dessa tillsammans i en stekpanna på medelstark värme i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn köttfärsen i samma panna
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlöken och vitkålen och låt de fräsa med en stund. Lägg till grönsaker, krydda lite annorlunda eller så gör du bara exakt så som receptet säger så får du en enkel och god middag som räcker till många
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Nu är det dock dåligt med sån mat för jag har ätit upp allt och det är helt slut på nödlådor
Servera med nykokt spagetti, lite extra chilioch riven ost på toppen. Jag ville prova lite andra smaksättningar än de jag nästan alltid gör annars så nu provade jag med lite exotiskt tema
Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple. Prova med sticka om potatisen är mjuk. Varva köttfärsoch övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.