Vaniljkrämen hämtade jag från bloggen Söta Saker. Ofta förbereder jag själva tårtan – men då utan ”grädden” dagen innan och låter den stå i kylen och dra in alla goda smaker från bär och vaniljkräm
Fylld med egengjord vaniljkräm är den en riktig godsak. Blir det för varmt kan det lätt bli äggröra i stället, men du kan - om det olyckas - rädda krämen genom att ställa kastrullen i kallt vatten och vispa riktigt kraftigt tills den går ihop
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Rör det mjölkfria margarinet pösigt i en annan bunke. -). Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Där jobbar även Lindha Vikström, mer känd i LCHF-kretsar som Halva Lindha. Och förstås alla andra som vill ha ett gott glutenfritt och mjölkfritt alternativ, tyvärr är det ju inte så vanligt att hitta sånt på caféer, än
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix
vaniljkräm. Vispa det mjölkfria margarinet och sockret pösigt. Börja med vaniljkrämen. vaniljkräm. Sätt ugnen på 150-175°. 75 g mjölkfritt margarin från Carlshamn. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula). 75 g mjölkfritt margarin från Carlshamn. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Sempers fin mix, Finax bruna, Lailas gula)
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
-). Koka upp det mjölkfria margarinet, sirapen, sockret och kryddorna. Naturligt glutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
-). Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Börja med att smälta det mjölkfria margarinet i den stekpanna du ska använda
De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
½ dl grädde - eller havregrädde. Mjölkfri blir kakan om du i stället för smör använder mjölkfritt margarin och tar havregrädde i stället för vanlig grädde
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Däremot är det aldrig fel att ha något fikaaktigt på lut i frysen - varken på sommaren som är fikasäsongen framför alla andra, eller i advents - och juletid som inte kommer långt efter när det gäller fikaintensitet
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfria och äggfria och passar således också veganer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.