Då var det dags att inviga min lilla "godis-baka" bokBoken är från Hemmets och den valde jag som en av många vinsttagare på en baksida där mitt brytbröd kom med i finalen
Klä en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frö, grädde, sirap, socker och smör i en kastrull och koka häftigt till 122°
ca 1 tsk havsalt (flingsalt). Koka upp och låt sedan sjuda över medelstark värme till 125 grader för mjuka kolor och 132 grader för hårda kolor. ca 1 tsk havsalt (flingsalt)
Detta är en söt kola och med brytningen av havssaltet får du en underbar smakupplevelse. Om du har dem i form skär de med en oljad kniv innan kolan stelnat helt
Jag serverar dem med kokt potatis och haricot verts. Bryn fläskkotletterna så de får fin färg. Tillsätt vatten kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och lök i klyftor
Vaniljkola Detta behöver du. En riktigt god kola som man bara måste göra till jul. 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 3 dl strösocker 100 g smör 1/2 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker Så här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.